Podijeli:

Živi zid je na tiskovnoj konferenciji ispred zgrade gradskog poglavarstva podijelio s javnosti i medijima ekskluzivne dokumente o javnoj nabavi koje je potpisao sam gradonačelnik Bandić.

Naime, usred izvanredne situacije sa potresom i pandemijom koronavirusa kada se javnim novcem mora upravljati izuzetno oprezno, kada tisuće stanovnika grada Zagreba nema krov nad glavom , spavaju u studentskim domovima, gradonačelnik na najpodlije i podmukle načine pohlepno namješta visoko profitabilne poslove svojim pajdašima. Vrijednost posla koji je na pozivu za javni natječaj bio 5 milijuna kuna skočila je na prihvaćenoj ponudi na čak 177 milijuna kuna.

Milan Bandić je 09.03.2020. potpisao odluku o odabiru ponuditelja koja sadrži stavku u kojoj se tvrtki Regoč d.o.o. omogućuje obavljanje posla popravak sprava za dječja igrališta i nabava rezervnih dijelova u vrijednosti 177.531.219kn. Iako je procijenjena vrijednost tog posla bila čak 35 puta manja, nije to spriječilo gradonačelnika da pokuša realizirati još jedan u nizu koruptivnih poslova. Živi zid ga u tome želi spriječiti. Zviždači iz sustava gradske uprave su nam dostavili dokumente i zbog njih i zbog svih građana grada Zagreba moramo zaustaviti Bandićevo divljanje gradom. U protivnom, od grada nam neće ostati ništa – izjavio je Tihomir Lukanić, glavni tajnik Živog zida i dodao da Živi zid nije protiv izgradnje dječjih igrališta, dapače. Ali, za 200 milijuna kuna bismo mogli izgraditi u cijeloj Hrvatskoj dječja igrališta. Kakvo je to od zlata ili mjeda dječje igralište koje bi koštalo 200 milijuna kuna?!

Zaposlenicima grada i Holdinga prijeti se neisplatom plaća, sam grad se nalazi na rubu bankrota, ako ne i u samom bankrotu, ali koruptivna politika gradonačelnika ostaje. Mali broj ljudi dobio je priliku u životu iza sebe ostaviti bolje društvo ili bolji grad. Još manji broj tu je priliku i iskoristio. Zagreb nakon vladavine Bandića neće biti nimalo bolji grad nego je bio prije. – rekao je Tihomir Lukanić, glavni tajnik Živog zida.

Ivan Vilibor Sinčić rekao je da gospodin Bandić očito osjeća da mu je kraj blizu, da ga napuštaju građani i kolege, da ga stišću i naše institucije pravne države, da ga ni Plenković više ne treba niti će ga trebati. Zato želi što je više moguće zadužiti grad, namiriti sebe i svoje jatake dok još može, dok još ima pečat i potpis kao gradonačelnik grada Zagreba.

177 milijuna kuna, na koliko je potpisan ugovor je ogroman novac. Sinčić je taj novac usporedio sa proračunom grada Karlovca, srednje velik grad za Hrvatske prilike. Gnjusno je u ovakvoj situaciji, svega mjesec dana nakon potresa, dati 177 milijuna kuna za preplaćeni posao. Moramo ustrajati na tome da se radi transprentno, da se radi normalno, a ne bandićevski – zaključno je izjavio Sinčić.