Podijeli:

Mladi ljudi su oduvijek bili pokretači promjena, a analiza političkih interesa mladih vrlo je indikativna kod predviđanja budućnosti političke slike društva.
Ankete ispitivanja birača od 18 do 29 godina u Republici Hrvatskoj pokazale su da je Živi zid s podrškom od 30,0% uvjerljivo najpopularnija stranka u zemlji. To znači da bi svaki treći birač mlađi od 30 godina birao Živi zid na izborima, nakon toga slijedi HDZ sa 15,6%, onda SDP 12,2% i konačno Most s podrškom od 11,1%.

Živi zid je jedina stranka u Hrvatskoj koja svoje biračko tijelo temelji na povjerenju građana, dok HDZ svoje biračko tijelo održava masovnim zapošljavanjem u javnim službama. Članovi i birači Živog zida imaju jasne ciljeve, a to je uređena i razvijena zemlja u kojoj se može normalno živjeti i raditi, u kojoj se kriminal kažnjava a pošteni rad isplati, u kojoj se može graditi budućnost, dok birači HDZ-a biraju HDZ jer svaki mjesec dobiju „svoj dio kolača“(javnog novca).

HDZ na razini države ima oko 600 000 birača, dok preko 1 000 000 građana ostane doma na dan izbora. Ako želimo da se društvo promijeni, potrebno je da se svi ugledaju na mlade, da se probudi nada u bolje sutra, da se glave ohrabre, preuzme odgovornost za političku sliku države i da svi izađu na izbore.

Vrijeme je za promjene!

Posljednje vijesti