Podijeli:

Kakav točno nezakonit rad stoji iza Agrokora, govori nam sama činjenica da je današnja sjednica povjerenstva za Agrokor pokušana održati u tajnosti. Naš predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić prisustvovao je na njoj, iako nije član istoga.

Određene stranke osvrnule su se da nemaju ništa protiv toga da sjednica bude javna, no nekome je debelo u interesu da javnost ne bude involvirana! Svima nam je jasno da je to politika HDZ-a. Za upućenost javnosti u ovaj slučaj te nadolazeće sjednice zalaže se i Živi zid. Naime, u istražnom povjerenstvu za Agrokor nema niječnog člana Živog zida. Usprkos tomu, predsjednik stranke Živi zid odlučio se još jednom pokazati hrvatskom narodu koliko mu je stalo do njega, te do transparentnog rada. Kao stranka ne želimo dozvoliti da se bilo koji segment odvija bez znanja ljudi kojima je pravda i transparentnost na prvom mjestu.

Ivan Vilibor Sinčić još je i ranije najavio da na sjednicama istražnog povjerenstva mogu prisustvovati svi saborski zastupnici, bez obzira bili članovi povjerenstva ili ne, te je tako jasno dao na znanje da ne planira propustiti niti jednu od njih.

Na današnjoj je pak sjednici donijet Poslovnik suprotan praksi, da se sjednice mogu održavati samo kada je prisutna većina članova povjerenstva.
Iz iskustva našeg predsjednika stranke, jasno nam je da je većina rijetko kada prisutna, što znači da bi povjerenstvo moglo završiti bez ikakvog zaključka ili otkrivenog bitnog materijala.

Podsjetimo, nakon istražnog povjerenstva za Imunološki kojega je vodio upravo Sinčić, zaključak je bio toliko opsežan da će obuhvatiti i do nekoliko stotina stranica.

Živi zid dat će sve od sebe kako bi na kraju rada i ovoga povjerenstva, zaključak bio maksimalno zadovoljavajući za našu državu i javnost.

Posljednje vijesti