Podijeli:

Tihomir Lukanić, glavni tajnik Živog zida, na konferenciji za medije komentirao je ostavku ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić, pozvao je premijera Andreja Plenkovića na odgovornost.

Komentirajući ostavku ministrice Dalić rekao je da je ona očekivana, te da je ona činom ostavke potvrdila da je cijeli ovaj proces oko pisanja Lex Agrokora nezakonit, nelegitiman, odnosno da je potpuno neprimjeren za pravnu državu.

Osvrnuo se na kaznenu prijave koje je podnio protiv Martine Dalić, Ante Ramljaka, Zdravka Marića i Andreja Plenkovića.

„U ovom trenutku najvažnija je uloga premijera. U cijelom ovom procesu on je morao znati što se događa, što je pokazano i mailovima. S obzirom na razinu odgovornosti premijera, kada bi imao časti on bi samostalno podnio ostavku, međutim vidimo da se to ne događa. Mi ćemo očekivati da barem tri ruke saborske većine otkažu poslušnost ili da DORH ispita odgovornost premijera, koja danas nije samo politička, nego i kazneno-pravna,“ naglasio je Lukanić.

Prijavljena su četiri kaznena djela iz Kaznenog zakona RH:
1. Zloupotreba položaja i ovlasti, Članak 291., stavak (1) i (2)
2. Zloupotreba povlaštenih informacija, Članak 259., stavak (1), (2), (3) i (4)
3. Trgovanje utjecajem, Članak 295.
4. Neprijavljivanje pripremanja kaznenog djela, Članak 301., stavak (1) i (2)

Zaključio je da ova Vlada nema legitimitet, s obzirom na to da je premijer kontaminiran u cijelom procesu oko Agrokora, te da ona mora pasti.

Posljednje vijesti