Podijeli:

U sklopu još jedne prosinačke humanitarne akcije Živog zida, zagrebačka organizacija na čelu sa koordinatoricom Majom Očko Šunjić posjetila je dva staračka doma u Zagrebu. Radi se o Domu za starije osobe „Sveta Ana“ i Domu za starije osobe „Trešnjevka“. Razlog posjeta Živog zida bile su donacije paketa potrepština koje su neophodne za rad staračkih domova. Svakom domu donirani su paketi pomagala za inkontinenciju te paketi vlažnih maramica.

Ravnateljica doma „Sveta Ana“ zadovoljno je prihvatila donacije te je uz razgovor sa koordinatoricom Živog zida za Grad Zagreb i ostalim aktivistima, pokazala koliko je pažnje i brige potrebno svakom korisniku doma. Objasnila je da se takav posao radi sa ljubavlju, istakla je pozitivnu atmosferu koju stvaraju djelatnici te predivan ambijent doma kao glavne karakteristike i vrline tog doma.

U domu za starije osobe „Trešnjevka“ korisnici doma zatečeni su na Tomboli, te su sami izrazili zadovoljstvo zbog donacije.

 

 

 

 

 

Drago mi je da sam bila dio ove Božićne humanitarne akcije Živog zida. Ovaj obilazak domova za starije osobe u Zagrebu, tek je dio humanitarne akcije kojom pomažemo udrugama, domovima i obiteljima, izjavila je Šunjić te dodala da resursa ima, samo je potrebno volje da se raspodjele.

Radi se o državnim domovima kojima svaka pomoć dobro dođe. Želimo živjeti u odgovornom i empatičnom društvu u kojemu nitko nije izostavljen ili zaboravljen. Pokušavamo primjerima pokazati da trebamo brinuti jedni za druge, a da osobitu pažnju moramo posvetiti onima koji se za sebe teže mogu brinuti.

Želimo ovim putem zahvaliti svim djelatnicima domova za starije i nemoćne za sav njihov trud, a posebne zahvale idu svima koji su sudjelovali o ovoj akciji.

Posljednje vijesti