Podijeli:

Predsjednik Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić istaknuo je da se jasno pokazalo da umjesto da se brine za javni interes, da je premijer Plenković zajedno sa ministricom Dalić sudjelovao u krčmarskim dogovorima o tome kako će ekipa oko Škegre i njihovog kruga dobiti posao od 500.000.000 kn.

„Jasan je sukob interesa, jasno je da je bilo pogodovanja, zlouporabe moći, ovo bi se jednom riječju moglo nazvati veleizdaja. Pozivamo institucije da odrade svoj posao, da istraže sve okolnosti. Jasno je da se povjerenstvo za Agrokor ugasilo baš zato da premijer Plenković i ministrica Dalić ne bi trebali doći na ispitivanja. Ne znam tko je gori, korumpirana ova korumpirana i nesposobna Vlada s moje lijeve strane, ili tamo s moje desne strane korumpirana većina koja ih drži“, rekao je Sinčić.

„Da je Texo Management bila zadnja firma na svijetu, g. Ramljak nije smio dati njima posao. Premijer Plenković izvrće cijelu istinu, ako je podloga nezakonitost i nepravilnosti, a jesu, skandalozno je što on tvrdi da je to napravljeno za dobrobit gospodarstva. Ako su sve radili za dobrobit tvrtke i radnika, za čiju dobrobit je izvučeno 500 milijuna kuna,“ upitao je Sinčić te pozvao Vladu na ostavku.

„Ova korumpirana Vlada i većina mora pasti, najpoštenije bi bilo ići na nove izbore.“

Saborski zastupnik Živog zida, Branimir Bunjac izjavio je da smo danas otkrili ono što smo cijelo vrijeme naslućivali, a to je da se odluke u državi donose u neformalnim krugovima koji nemaju nikakav legitimitet.

„Ovdje je prekršen Članak 295. Kaznenog zakona, trgovanjem utjecajem,“ ističe Bunjac te dodaje, „Ovo je u potpunoj suprotnosti s načinom na koji bi se trebala voditi država. Ovo je neozbiljno od jedne Vlade, države, ja ne znam kako možemo nakon ove sramote izići javnosti pred oči ili u nekakve međunarodne krugove.

Ivan Vilibor Sinčić za kraj je pozvao zastupnike vladajuće većine da se sjete svoje prisege i birača koji su ih birali.

Posljednje vijesti