Podijeli:

Saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac u svom izlaganju skrenuo je pažnju na problematiku u Hrvatskom nogometnm savezu. Jučer je na njemačkoj televiziji RTV objavljen film koji se zove Slučaj Mamić koji objašnjava na koji način se izvlače novci iz hrvatskog nogometa i tko je u sve to umiješan. Konkretno, jedna obitelj u Hrvatskoj osnovala je fiktivnu tvrtku u Švicarskoj koja se zove Rasport Menagment i preko koje su prebacivani novci u švicarske banke da bi nakon toga bili prebačeni na offshore račune u Belise, Panamu, Dubai, Hong Kong i Kingston. Radi se o stotinama milijuna kuna.

Švicarci koji se bave ovakvim istragama kažu da su bili šokirani razmjerima pljačke navodi Bunjac. Ono što je vrlo važno je činjenica da su u filmu iznijete optužbe da se svo to pranje novca radilo uz blagoslov političkih struktura HDZ-a. Žalosno je da znamo da je podignuta pravomoćna optužnica za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama i 12 milijuna iz državnog proračuna, dok istovremeno gledamo kako taj isti Dinamo nema pošteni stadion. Žalosno je da sport, koji bi trebao biti čist i zdrav, trpi posljedice kriminala nad kojim se zgražaju sve razvijene države.

Neslužbene ankete govore da 90% građana želi da se ovo stanje pod hitno raščisti, a mi istovremeno unaprijed znamo kakvi će biti rezultati izbora u HNS-u, tko će biti predsjednik i kako će se dijeliti novac. Stvarno je žalosno što je od 21 vijećnika HNS-a, njih 11 koji su članovi HDZ-a, što znači da sav kriminal koji postoji u HNS-u, može se pripisati jednoj stranci.

Posljednje vijesti