Podijeli:

„Najveća afera se dogodila 2015. godine kada je naručen remont 7 migova i kupnja 5 migova. Od tog posla od 150 milijuna kuna, skoro 130 milijuna je isparilo u korupciju. Avioni su došli neispravni, i dan danas nemamo zračnu obranu“, istaknuo je Branimir Bunjac, zastupnik Živog zida.

Bunjac je pokazao povezanost tvrtki koje jasno prikazuju sukob interesa u kojemu se nalazi potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

„Glavni posrednik u davanju mita pojavljuje se tvrtka Aero Partner čiji predstavnik je i službeno optužen za korupciju. Imamo posve jasan dokaz da je ta tvrtka sudjelovala u korupciji oko remonta migova u Ukrajini. Ista ta tvrtka danas je u poslovnom partnerstvu s tvrtkom King ICT u kojoj je ministar Krstičević radio i bio predsjednik nadzornog odbora prije nego je postao ministar obrane. U tom timu sudjeluje i treća tvrtka, Israel Aerospace Industries, od koje je Hrvatska kupila avione F-16“, objasnio je Bunjac.

S obzirom za nedvojbeni sukob interesa Živi zid će podnijeti prijavu povjerenstvu za sukob interesa.

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić izjavio je da je dokumentacija pokazala da su se osobni interes ministra i državni interes našli u sukobu

„Hrvatska nije pravna država, nema pravne sigurnosti, institucije ne reagiraju adekvatno i na vrijeme, institucije su jako slabe. Umjesto na kaznenu prijavu, funkcioniraju na telefonski poziv. Mi se borimo protiv tog sustava“ rekao Sinčić te pozvao narod na borbu:

Pozivam cijeli Hrvatski narod da ustane protiv korupcije!

Posljednje vijesti