Podijeli:

ŽIVI ZID U BORBI PROTIV NOVIH NAMETA

Protiv tog skrivanog novogodišnjeg poklona od strane HDZ-a, Živi zid će se zasigurno boriti kada dođe na dnevni red Gradskog vijeća. Uvjereni smo, građanima ne trebaju dodatni nameti kojima vladajući rješavaju većinu problema. Vijećnica Živog zida također je izrazila nezadovoljstvo odgovorima koje je dobila na prethodnoj sjednici vijeća.

Na upit što roditelji plaćaju, unutar utvrđene cijene produženog boravka pored troškova prehrane, odgovor gđe. Sandre Sabol Valenčak (UO za društvene djelatnosti) glasio je da u cijenu ulaze ostali troškovi popratnih sredstava, potrošni materijal i sl. Dakle roditelji, povrh prehrane, plaćaju oko 100 kuna mjesečno nedefinirane stavke. Umjesto da grad ide u smjeru besplatnih produženih boravaka, na djeci se dodatno zarađuje. Goranka Dorotić također je apelirala da Grad ubuduće financira i radne knjige učenika, a ne samo trošak udžbenika.

Na pitanje namjerava li se napraviti kakvo prometno rješenje za raskršće Mokričke ulice i Ulice Ljudevita Gaja koje se nalazi 100m od Osnovne škole, kao takvo ključno je za sigurnost djece, gradonačelnikov odgovor je bio nedefiniran.

NECIJEPLJENOJ DJECI I DALJE ZABRANJEN UPIS U VRTIĆ

Na jednoj od sjednica, postavila je upit u vezi cijepljenja. Zanimalo ju je do kada će se djeci koja nisu cijepljena zabranjivati pravo upisa u gradske dječje vrtiće.

Na kraju je istaknula zabrinutost zbog smanjivanja, ionako nedovoljnog, izdvajanja za umirovljenike. Gradonačelnik Turk je kao razlog naveo smanjivanje broja istih. U Zaprešiću se smanjuje broj starijih, broj novorođenih također, mladi odlaze. Postavlja se pitanje tko će ostati u gradu i uživati u milijunskim fontanama i tko će otplaćivati kredite za iste.