Podijeli:

„Živi zid je ispred Meštrovićevog paviljona na Trgu žrtava fašizma posadio dvije magnolije na ista ona mjesta gdje su bile i prije nego što je gradonačelnik grada Zagreba devastirao ovo područje“, rekao je glavni tajnik Živog zida Tihomir Lukanić.
Lukanić je naglasio da se mnogo Zagrepčana stalo na noge i da su se pobunili protiv politike Milana Bandića, a da je Živi zid kao gradska oporba stao uz građane i pokazao kako treba raditi.

„Ovo je čin prkosa i inata kriminalnoj politici gradonačelnika i bezakonju koje vlada isključivo pod patronatom jednoga čovjeka. Mi smo spremni braniti Grad Zagreb svojim tijelima”, rekao je Lukanić.

Gradske vlasti ubrzo su reagirale te su poslali službe za održavanje uz pratnju policije da uklone biljke. Tihomir Lukanić i Denis Martinić koji su pokušali zaštititi posađene biljke su uhićeni u postupku.

Želimo poručiti svim političkim glavama u ovome gradu da će se u budućnosti morati žestoko obračunati s novom mladom energijom koja je u ovom gradu, koja je odrasla tu i koja je će se do zadnje kapi boriti za ovaj grad.

Posljednje vijesti