Podijeli:

Vijećnik Živog zida u skupštini Zagrebačke županije Slaven Barišec uputio je pitanje na 3. sjednici skupštine Zagrebačke županije prema ravnatelju Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije.

Prenosimo njegovo pitanje u cijelosti:

Nastavno na Vaš odgovor koji sam zaprimio i sa kojim nisam zadovoljan, na moje pitanje sa 2. sjednice skupštine. Smatram kako naši građani zaslužuju bolji odgovor od „u narednom vremenu“, te je potrebno konkretnije odgovoriti.

Stoga Vas ponovo pitam; U kojem roku planirate sanirati dionicu županijske ceste 3073, dužine 2100 metara, između Ježeva i Trebovca?

Ravnatelj Zdenko Majzec je dao usmeni odgovor uz kraća obrazloženja te iznio zaključak da sanaciju možemo očekivati 2018. godine.

Odgovor ravnatelja Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije prenosimo u cijelosti:

-Od 10. mjeseca 2016. iz kredita smo sanirali najkritičnije dionice na području županije rasporedivši proporcionalno sredstva za sanaciju za prometnice po gradovima i općinama. Iz tog dijela nismo uspjeli sanirati tu dionicu, ali u skladu sa sredstvima ona je u planu za sljedeće godine. Staviti ćemo za 2018. tu dionicu u prioritet. Vrlo je teško govoriti za pojedinu dionicu kad su i druge u vrlo lošem stanju rekao je direktor ŽUC-a.

Naime županijska cesta 3073 je od izrazite važnosti za građane Ivanić Grada i okolnih mjesta koji zbog visokih cijena cestarine Ivanić Grad – Zagreb koriste tu županijsku cestu, koja je na prije navedenoj dionici u katastrofalnom stanju.

Službeni pismeni odgovor očekujemo uskoro te ćemo ga prenijeti u cijelosti.

Slaven Barišec

Posljednje vijesti