Podijeli:

Članovi Županijske skupštine Osječko-baranjske županije, Andrej Jurić i Lidija Dujmović Lenart, predložili su smanjenje naknada koji političke stranke dobivaju za svakog člana skupštine. Političke stranke za svakog člana skupštine Osječko-baranjske do sad su dobivale 1000kn mjesečno po članu, vijećnici Živog zida dali su amandman u kojem predviđaju smanjenje na 500kn.

Prijedlog je podržala cjelokupna oporba dok je HDZ sa koalicijskim partnerima naravno bio protiv. Ne samo da su bili protiv smanjenja naknada, nego su je digli za 500kn, tako da one sad iznose 1500kn mjesečno po članu skupštine. To znači da će od ukupno 1 000 000kn, polovina ići direktno u HDZ-ovu blagajnu.

Osim ovog sramotnog poteza sjednicu je obilježilo prepucavanje trenutnog i bivšeg župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića, odnosno Vladimira Šišljagića koji su jedan drugoga optuživali da zapošljavaju preko veze i članske iskaznice, na što ih je vijećnik Živog zida Andrej Jurić upozorio da su obje stranke radile iste stvari.

Posljednje vijesti