Podijeli:

Raiffeisen zadruga sa sjedištem u Austriji željela je na cestu izbaciti obitelj zbog duga od 20.000EUR iako je vrijednost nekretnine procjenjena na više od 90.000EUR.

Danas, 04.03., u 10 sati bila je zakazana deložacija Dragice i Vlade Šurina na adresi Kvintička 8a, Remete, u  Zagrebu. Obitelj je 2006. godine digla kredit kod RBA zadruge u iznosu od 31.500 EURA. Novac su dobili na ruke, u Austriji, na parkiralištu.

Nakon što su otplatili gotovo polovicu kredita, ilegalna lihvarska zadruga, koja nema dozvolu za poslovanje na teritoriju Republike Hrvatske ovršila je njihovog sina na iznos od 460.000,00 kuna.

Paralelno s tim, upisali su se kao vlasnici na njihovu nekretninu koja je bila procjenjena na gotovo milijun kuna, te su pokrenuli postupak deložacije. 
Živi zid je uspio spriječiti deložaciju obitelji koju čine baka od 76 godina, njezin teško bolestan suprug (boluje od raka i nepomičan je), sin, te kćer sa djetetom od 13 g. koji pati od  astme.

Kako je moguće da u jednoj pravnoj i socijalnoj državi ilegalne RBA zadruge kamatare naše građane, a da nikog nije briga?

Kako je moguće da se zadruge bez dozvole za rad na teritoriju Hrvatske upiše kao vlasnik nad nekretninom koja je u vlasništvu hrvatske obitelji? 

Kako je moguće da se teško bolestan i nepokretan čovjek izbacuju zajedno sa svojom obitelji po zimi na ulicu?

Objavljuje Živi zid u Srijeda, 4. ožujka 2020.