Podijeli:

Jutros u Puli država je trebala deložirati Antona Živkovića po nalogu ovrhovoditelja Raiffeisenbank Austria. G. Živković je 100% invalid, prije gotovo 10 godina kroz dobrotvorne akcije je skupljen novac za kupnju stanja u kojeg se on seli 2009., međutim potpisani ugovor za stan do danas nije uspio uknjižiti. Naime, RBA zadruga Ovršnim postupkom, radi nepodmirenog kredita tvrtke koja je prodala stan Živkoviću, preuzima stan u svoje vlasništvo.

Iako je pokrenut spor radi ništetnosti ugovora na kredit, g. Živkovića pokušali su deložirati iz njegovog jedinog doma.
“Prije tri dana je došao policajac, bez ikakvih papira, samo je rekao da će biti deložacija i ništa drugo.”, rekao je Živković. Čim je bio upozoren kontaktirao je odvjetnicu koja je napisala prigovor sudu, predstavnik suda je danas došao s odbijenicom prigovora.

Na terenu su bili članovi Živog zida i predsjednik Ivan Vilibor Sinčić koji je naglasio da deložacija ne stoji iz više razloga.
“Prvo on uopće nije ovršenik, nego je to jedna bivša likvidirana firma koja se zove Kuća za odmor. Druga stvar, sam kredit je ništetan i pokrenuta je tužba za ništetnost.”

Zbog pritiska Živog zida, medija i javnosti, te zbog brojnih propusta i nepravilnosti u postupku, danas je deložacija uspješno odgođena i Anton Živković ostaje u svom domu.
“Svima sam se obratio, jedinu podršku sam imao od strane Živog zida i ovim putem im se zahvaljujem.”

“Ljudskost je pobijedila nad represivnim aparatom, sad je vrijeme da pravna država pobijedi mafijaške Raiffeisen zadruge. Sad treba pravno riješiti situaciju, da se g. Živković upiše kao vlasnik, kao što je oduvijek trebalo biti”, zaključio je Sinčić.

Posljednje vijesti