Podijeli:

Huanito Luksetić je čovjek koji je uzgajao konoplju kako bi se liječio i spasio si život. Hrvatska država oduzela mu je lijek, a pravosuđe koje ga već godinama goni kao kriminalca je donijelo presudu zatvorske kazne od dvije godine.
Živi zid se godinama zalaže za legalizaciju konoplje, a da se prihvatio prijedlog Živog zida o legalizaciji, do ove situacije, ali i mnogih sličnih, ne bi ni došlo.

„Osim što se nalazi u raljama pravosuđa koje ga je osudilo na smrt time što mu onemogućava da se liječi, Huanito se nalazi u raljama neznanja i niske svijesti vladajuće stranke koja još uvijek ne shvaća da je konoplja lijek“, naglasio je ispred Pantovčaka predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Predsjednik Republike Hrvatske ima pravo da pomiluje određene pojedince, stoga će Živi zid poslati dopis direktno predsjednici u kojemu će tražiti pomilovanje za g. Luksetića.
„Ako je mogla pomilovati Leona Sulića koji je pravomoćno osuđen zbog pretvorbe i privatizacije, koji je upropastio Croatia Bus, onda neka izvoli pomilovati i Huanita Luksetića i sve druge u sličnoj situaciji,“ rekao je Sinčić.

Taman kad pomislimo da je pravosuđe RH dotaknulo dno, dogodi se još gori slučaj. Presuda zatvorske kazne je zakonita, ali nije pravedna.
„Čestitam sucima koji su u Hrvatskoj gdje ne postoji smrtna kazna, čovjeka osudili na smrt,“ sarkastično je rekao Branimir Bunjac, saborski zastupnik Živog zida, te je pozvao sve nadležne institucije koje mogu utjecati da utječu da se g. Luksetić oslobodi i da mu se vrate svi sudski troškovi ukoliko ih je imao.

Nema drugog rješenja nego se pokušati boriti za život na sve moguće načine, pravda je iznad zakonskih okvira. Život Huanita Luksetića je u rukama predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, tražimo da ga spasi!

DODATAK:

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović oglasila se na javni zahtjev za pomilovanjem, te je poručila g. Huanitu Luksetiću da će ga pomilovati kada joj podnese službeni zahtjev za pomilovanjem.

Živi zid naglašava da se zakonodavni okvir mora mijenjati da ne dolazi do ovakvih situacija. Vrijeme je za promjene!

Posljednje vijesti