Podijeli:
Vijećnik Živog zida u Gradskom vijeću Grada Valpova Marko Tomoković uputio je prijedlog da se obustavi naplata dugova i ovrha do 500 kuna.
Prenosimo njegovo priopćenje u cijelosti

“Kao vijećnik, prisegnuo sam da ću svoju dužnost obavljati savjesno i odgovorno, i da ću se zauzimati za napredak Grada Valpova. Grad Valpovo ne može i ne smije napredovati na leđima građana koji se bore da spoje “kraj s krajem”. Kao što u prilogu možete vidjeti, u izvješću komunalnog poduzeća “URBANIZAM d.o.o” čak i nakon podizanja silnih tužbi i slanja ovrha, ne mogu se naplatiti sva potraživanja, te tako ne samo da se građanima stvara još veći trošak, već se i Gradu Valpovu i komunalnim poduzećima stvaraju troškovi. Međutim, radi zadovoljavanja zakonskih propisa, direktori komunalnih poduzeća dužni su pokretati tužbe i postupke ovrhe prema građanima.

Moj prijedlog je bio da se obustavi naplata dugova i ovrha do 500 kuna, po kriteriju primanja u razini minimalne plaće i niže. Međutim, s obzirom na to da se ovrhama ne postiže ništa drugo osim još većih troškova, smatram da se ovrhe trebaju ukinuti u potpunosti!
Nadam se da će gradonačelnik imati sluha, te da će zaustaviti nepotrebne troškove i za građane, i za grad. Ako se do sljedeće sjednice koja je na redu 31. listopada ne obustave ovrhe, ova inicijativa će se naći kao prijedlog na dnevnom redu. Od ovrha profitiraju jedino javni bilježnici, strvinari koji preko leđa osiromašenih građana misle stvoriti bogatstvo.”

Marko Tomoković

Posljednje vijesti