Podijeli:

Zagrebački ogranak Živog zida je na medijskoj konferenciji ispred Gradske skupštine Grada Zagreba upozorio na netransparentnost i nezakonitost kod donošenja proračuna Grada Zagreba. Radi se o tome da je odluka o proračunu stavljena je na dnevni red protivno Statutu Grada Zagreba.
Naime, stavak 2., članka 86., statuta propisuje da se odluka o proračunu može staviti na dnevni red samo ako je dvadeset dana ranije zatraženo mišljenje vijeća gradskih četvrti, a vijeća gradskih četvrti mišljenja mjesnih odbora.

Glavni Tajnik Živog zida i vijećnik gradske četvrti u Sesvetama Tihomir Lukanić rekao je da procedura nije ispoštovana, te da nije bilo nikakvih rasprava o proračunu na razini vijeća, odnosno da se radi protuzakonito.
„Ovo je primjer bahatog načina vođenja grada koalicije stranke Milana Bandića i HDZ-a. Mi smo podnijeli podneske u ured gradonačelnika, ured predsjednika skupštine i u Ministarstvo uprave koje je nadležno tijelo koje se mora očitovati“, rekao je Lukanić.

Gradonačelniku mišljenja gradskih četvrti ništa ne znače, to se vidjelo kad je Plan gospodarenja otpadom bio donešen iako je većina gradskih četvrti bila protiv“, rekla je koordinatorica zagrebačkog ogranka Živog zida Maja Očko Šunjić, te je pozvala Andreja Mikulića na odgovornost.

Živi zid se nastavlja boriti za transparentnost i odgovornost kod upravljanja društvenim dobrima i javnim novcem.

Posljednje vijesti