Podijeli:

Tjedan dana nakon povijesnog kongresa Živog zida na kojem su pokazali da imaju kvantitetu i kvalitetu, članovi stranke organizirali su štandove po cijeloj državi promovirajući program za poljoprivredu i dijeleći sadnice batata. Od Osijeka do Dubrovnika, Hrvatska se ovog vikenda zažutila, a građani su imali prilike upoznati se s programskim smjernicama koje se tiču poljoprivrede.

Vodeći ljudi stranke obašli su cijelu zemlju, tako je glavni tajnik Tihomir Lukanić posjetio Slavoniju, saborski zastupnik Ivan Pernar bio je u Istri i primorju, dok je zastupnik Branimir Bunjac posjetio jug zemlje. Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić družio se s građanima u središnjoj Hrvatskoj i glavnom gradu.

Živi zid je ovom akcijom htio potvrditi poruku poslanu na kongresu, a to je da po cijeloj zemlji imaju vrijedne i organizirane ljude koji su spremni raditi za boljitak društva. Osim toga, željeli su građanima prezentirati konkretna rješenja koja bi pomogla poljoprivrednicima, te dignuti svijest građana o važnosti proizvodnje hrane i prehrambenog suvereniteta.
Trenutno se u Hrvatskoj proizvodi jedva 60% potrebne hrane, dok je u prošlosti Slavonija prehranjivala cijelu regiju, oživljavanje poljoprivrede je ključ zdrave i suverene države i društva.

Temelj poljoprivredne politike Živog zida su OPG-ovi – obitelj je temelj sela.
Živi zid želi promjenu stava društva prema poljoprivredi i poljoprivredniku.

Mjere koje nudi i promiče Živi zid su:

Mikro i malim proizvođačima dodijeliti čim više poljoprivrednog zemljišta.
Sustav poticaja temeljen na proizvodnji(output), a ne površini.
Uspostava realnog tečaja kune.
Smanjenje i pojednostavljenje administracije.
Država garantira otkup proizvoda.
Smanjenje PDV-a na domaće poljoprivredne proizvode i repromaterijal na 10%, a za ekološku proizvodnju 5%.
Osnivanje agrobanke i agroosigruanja.
Zabrana proizvodnje i prodaje GMO-a.
Legalizacija konoplje.
Održiva poljoprivreda – jedina moguća.

Jedna stvar je potrebna da se ostvare ove mjere, a to je pobjeda Živog zida na izborima!

Posljednje vijesti